Arta de a face
bere

Scroll în continuare

Cuvintele de aur ale lui
J.C. Jacobsen

(…) obiectivul nostru trebuie să fie întotdeauna (…) să aducem arta de a face bere cât mai aproape de perfecţiune (…) şi (…) să menţinem fabricarea berii din această ţară la un nivel onorabil.

Scroll în continuare

Ingrediente

Scroll în continuare

Orz

Hordeum vulgare: denumirea științifică a orzului, deşi acesta nu are nimic vulgar. De fapt, noi folosim chiar un orz de bere special. Avem propriul „Grup de selecție a soiurilor de orz”, care lucrează în strânsă colaborare cu maeștrii noștri berari. Acest grup selectează orzul cu cele mai bune caracteristici și îl cultivă pe câmpurile noastre experimentale, utilizând exclusiv metode de selecție tradiționale, 100% fără modificări genetice. Așadar, având în vedere faptul că berea Carlsberg este fabricată din 100% malț pur—adică fără adaosuri - pot trece și câțiva ani până producem cantitatea necesară de orz. Probabil că merită efortul.

Hamei

Hameiul este ingredientul nostru secret. Nu este, desigur, deloc secret faptul că noi folosim hamei în berea noastră, însă soiurile pe care le folosim sunt preparate pe baza unei rețete secrete, pe care o deținem în exclusivitate. Aceasta poartă denumirea de Carlsberg Aroma Hop Extract (Extract de hamei pentru aromă Carlsberg) și nimeni în afară de noi, cei de la Carlsberg, nu o poate folosi. Până la urmă, numai o singură bere poate fi cea mai bună bere din lume.

Drojdie

Drojdia este în centrul istoriei noastre și în prim planul eforturilor noastre de a oferi calitate. În 1879, Carlsberg a fost prima berărie care a produs o drojdie de bere purificată, numită Saccharomyces Carlsbergensis. De atunci și până acum, am lucrat în permanență la îmbunătățirea gustului drojdiei noastre și a stabilității berii noastre. Facem acest lucru utilizând o metodă clasică de selecție, ceea ce înseamnă că pot fi necesare chiar și 20 de încercări și mai mulți ani pentru a obține o nouă tulpină de drojdie care să fie suficient de bună pentru fabricarea berii. Mai important este faptul că aceasta înseamnă că ne respectăm promisiunea de a vă oferi o bere delicioasă, 100% nemodificată genetic.

Procesul de fabricare
al berii

Scroll în continuare

Malțificarea

Primul pas în procesul de fabricare a berii constă în transformarea orzului în malț, un proces controlat și reglementat strict de standardele noastre de calitate.

Brasajul

Malțul este măcinat, zdrobit, filtrat și fiert. În timpul procesului de brasaj, amidonul este transformat în zaharuri, iar hameiul este adăugat în timpul fierberii. La sfârșit, produsul final este cunoscut sub denumirea de must.

Fermentarea

Mustul de bere este răcit și aerisit înainte de a adăuga drojdia Carlsberg. Carlsberg este o bere de fermentație inferioară, ceea ce înseamnă că fermentația are loc la o temperatură scăzută de 14°C. Berea fermentează încet timp de șapte zile.

Degustarea

Berea este degustată de maeștrii noștri berari în momentul în care se încheie procesul de fermentație. Degustarea are loc înainte de următorul pas (filtrarea) și asigură respectarea profilului de gust. Berea este degustată din nou atât după filtrare, cât și după ambalare, înainte de a fi comercializată. Toate berăriile Carlsberg trimit mostre din berea lor la Copenhaga, unde o comisie de degustare alcătuită din experți desemnați degustă și evaluează calitățile berii.

Ambalarea

Bineînțeles, ceea ce este în interior contează. Acestea fiind spuse şi ținând cont de faptul că milioane de sticle și de cutii sunt distribuite și comercializate în întreaga lume, trebuie să ne gândim la impactul nostru pe plan mondial și la cum putem să fim mai sustenabili. Carlsberg Circular Community, un parteneriat inovator cu furnizorii principali de ambalaje, își propune să regândească proiectarea și producția de materiale pentru ambalaje, pentru a reduce cât mai mult deșeurile și a optimiza reutilizarea și reciclarea. De exemplu, peste trei ani, ați putea bea bere din noua noastră sticlă #GreenFiberBottle, realizată din fibră de lemn obținută din surse sustenabile. Noua sticlă va fi 100% biodegradabilă, ceea ce înseamnă zero deșeuri.

Rezultatul?

Probably the best beer
in the world

Scroll în continuare